Dagens tips

Jaa det är dags att rensa make up necessär  =)

Tänk på att :

Mascara & flytande eyeliner - Mellan 3-6 månader håller dessa produkter. Undvik att pumpa borsten upp och ner då luft, och där med bakterier, åker ner i produkten. Låt bli att låna ut känslig ögonmake-up till dina vänner också, infektioner i ögonen är inget att eftersträva!
image184

Ögonskugga - Torra kompakt- och lösögonskuggor kan du i princip ha till de tar slut. Om det bildas en torr, hård hinna över är det dock dags att slänga. Krämögonskuggor däremot håller mellan 6-12 månader, släng när de blir sega eller luktar konstigt.
image185

Foundation - En foundation håller som max i 12 månader, beroende på vilken typ av produkt du använder. Pump- och sprayfoundations håller i regel längre än öppna burkar eftersom de undviker kontakt med yttre bakterier och luft.
image186
Puder & rouge - Precis som med ögonskuggor, torrt och kakigt = släng!
image187
Läppglans - Glans på "sticka" håller i cirka 3 månader, på tub lite längre ca 6 månader. Släng när de börjar lukta konstigt.
image188 
Läppstift - Kan du ha upp till ett år. Om du dessutom applicerar med läppensel förlänger du hållbarheten ytterligare.
Nagellack - Inget direkt bäst-före-datum men håller bäst om de förvaras svalt och mörkt. Om ditt nagellack börjar bli segt, doppa ner flaskan i kokande vatten så löser det sig igen.

Concealer

Hållbarhet: Ögonconcealer 6-8 månader, ansiktsconcealer upp till 1 år.Varningstecken: Sur, illaluktande doft. Klumpig konsistens


Och glöm inte att rengöra svampar och penslar. Tvätta med ett milt shampoo ungefär en gång i månaden för att hålla dem fräscha. Foundationsvampar ska bytas ungeför lika ofta för att förhindra bakterietillväxt.
Tvätta dessutom din necessär i tvätten då och då. Det håller både smink och redskap fräschare. Eller så köp en nytt neccesär som den här :
image189

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0